Webshop » WORKSHOPS » Marichel Hobo

Marichel HoboMarichel Hobo
Marichel Hobo
2 februari | 9:30 -18u
Lesgeefster: Katrien van Katrienette
 

Deze leuke schoudertas wordt helemaal bepaald door de materiaalkeuze!  Kies je voor elegante stof en combineer je met glad kunstleer, dan wordt dit een chique tas.  Ga je voor een hippe stof, dierenprint of felle kleurtjes samen met reliëf kunstleer dan krijg je een meer sportievere look. De tas bestaat in twee maten: een "alledag" formaat en een "oversized" model.  Wat deze tas zo leuk maakt is de gebruikte "hardware" (metalen tasfournituren), kies ze in bijpassende tint of ga voluit voor opvallende bling-bling.  We gebruiken zeilringen, musketons, en je kan opteren voor riemklemmen, rivetten en een tassel.  Volgens het patroon heb je een verstelbare schouderriem, maar je kan dit model ook crossbody dragen met een (vaste of verstelbare) lange riem.  Wie wil avonturen maakt eens een riem in kunstleer mét stof.  Of je maakt 2 riemen en je wisselt deze in één klik naar gelang de gelegenheid.  De tas sluit bovenaan af met een rits, is binnenin erg ruim, met een steekzak en een ritszakje.  Het zijn de details met kunstleer/kurkleer, zowel bovenaan als onderaan die dit model iets extra geven.

 
De afgewerkte handtassen hebben volgende afmetingen

Everyday : 30,5 cm breed (op wijdste punt) x 23 cm hoog (van midden boog tot bodem) x 10 cm diep (t.h.v. bodem)

Oversized/Large : 38 cm breed (op wijdste punt) x 25,5 cm hoog (van midden boog tot bodem) x 12,5 cm diep (t.h.v. bodem)

 

Wat komt aan bod bij deze dag-workshop :

- werken met verschillende verstevigingen

- werken met kunstleer/kurkleer

- naaien van een connector-stuk

- inzetten van een rits bovenaan

- naaien van een binnenzakje met rits

- naaien van een steekzak (al dan niet met paspel)

- plaatsen van zeilringen

- maken van korte schouder riem en/of lange crossbody riem (ev. met schuifgesp), volgens de klassieke manier of met 2 stoffen.

- maken van een bijhorende tassel

- (optioneel) plaatsen van riemklemmen

- (optioneel) plaatsen van rivetten

- (optioneel) maken van een bijhorende tassel

- (optioneel) plaatsen van taspootjes

 

Ook voor deze workshop werk ik volgens de "Katrienette-methode". Na inschrijving krijg je een infobrochure met o.a. de benodigdheden en patroondelen omgerekend naar Europese maten en materialen. Deelneemsters wordt gevraagd om vooraf thuis voorbereiding te doen (knippen, verstevigen en wat naaiwerk dat uitgelegd wordt met een stap-per-stap fotohandleiding – voorzie ca. 8 uur). Zodat we ons tijdens de workshopdag kunnen concentreren op het rustig naaien van de tas zelf, en je het meeste kan leren!  Ik begeleid je door de hele werkbeschrijving met vele praktische tips en trucjes. 's Avonds ga je met jouw afgewerkte handtas naar huis, en ook voldoende ervaring om nog andere tassen te naaien.

Je brengt je eigen naaimachine mee naar de workshop. Materialen (stoffen, versteviging en fournituren) en ​patroon zijn niet inbegrepen. Zijn inbegrepen: persoonlijke begeleiding, een uitgebreide infobrochure, Nederlandstalige notities bij de werkbeschrijving en een verstevigingsgids boordevol informatie. Lunch, drank en versnaperingen worden door de winkel voorzien.
 

Moeilijkheidsgraad: ** Naaiervaring.  Bij deelname wordt verwacht dat de nodige voorbereidingen getroffen zijn.

Bij inschrijving moet er betaald worden op  de rekening van de lesgeefster dus NIET online! Dit doe je door €75 over te schrijven op rekening IBAN: BE89 3631 3098 3685 met vermelding van "WORKSHOP KATRIENETTE – Framalo -  Marichel - 20200202 - jouw naam.
De inschrijving gebeurt ook best via deze website maar u kiest dan "betalen bij afhalen".
Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling. Opgelet: Inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald bij afwezigheid.  Kan je er echt niet bij zijn? Verwittig ons, we zullen proberen iemand anders blij te maken met jouw plaats.  Lukt dit, dan wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald.

€ 75,00 inclusief BTW

Betalen aan lesgeefster - Voorraad: 4

Aantal