Hallo!

Ik ben Veerle, getrouwd met Jeroen en mama van 3 tienerdochters Frauke, Mare en Lobke (vandaar Framalo).

Na een carrière van 15 jaar in het onderwijs werd het voor mij tijd voor iets nieuws. Mijn dochters hadden op dat moment ook wel wat extra mama-liefde nodig dus thuiswerken zag ik wel zitten.
Alles begon met 10 stofjes in mijn livingkast. Snel breidde dit uit naar mijn bureau, slaapkamer…om dan uiteindelijk de garage tot echte winkel om te bouwen.

Maar ook de garagewinkel bleek snel te klein en na een tijdje werd ik het op- en afbreken van de workshoptafels ook beu.
Drie jaar geleden namen we dan de beslissing om te verhuizen naar een groter pand in Houthulst met voldoende winkel- en workshopruimtes.

Het zijn vaak lange en drukke dagen voor mij maar ik heb er nog geen seconde spijt van! Framalo werd mijn vierde kind, een stof- en wolwinkel maar vooral ook een workshop en DIY-plaats. Elke dag geef ik met veel plezier workshops en lessen. Elke dag blijf ik “juffrouw” maar dan op mijn manier.
Het lesgeven zal altijd een stukje van mezelf blijven. Inspiratie geven aan anderen geeft mij enorm veel voldoening en de spirit om door te gaan. Ik wil inspireren en mensen doen creëren elk op zijn of haar eigen manier. Hoe een stukje stof kan veranderen tot iets moois, iets helemaal af. Hoe een draadje wol een warme sjaal rond iemands nek kan worden en zo een warm gevoel kan geven als er iemand een compliment over maakt. Want dat is mijn doel: ont-moeten en genieten!

Natuurlijk doe ik dit niet allemaal alleen en heb ik een mooi team achter mij!

Meneer Framalo of Jeroen. In het dagelijkse leven schooldirecteur maar ook mijn steun en toeverlaat. De man die mij er door trekt wanneer het even moeilijker gaat, die blijft zeggen dat altijd alles goed komt, diegene die altijd meegaat in mijn verhuisgrillen, mijn financieel directeur, hulp op beurzen en kok op de kinderkampen.

Frauke, mijn oudste dochter of de Fra van Framalo, creatieve en vrolijke studente die echt dag en nacht danst. Helpt mee aan de websitebouw, bij de kindernaailessen, bij de knutselkampen en op beurzen.

Mare, de tweede dochter en dus de ma uit Framalo, is een altijd goedlachse heel creatieve meid die de knutsellessen geeft op zaterdagnamiddag en ook meehelpt tijdens de kinderkampen.

Lobke, de lo uit Framalo en jongste spruitje van ons gezin. Ze is al van als ze heel klein was bezig met knutselen, breien en ondertussen ook naaien. Ze helpt vaak meespelen tijdens de kleuterkampen en helpt graag in de winkel met zakjes aan geven en babbelen tijdens het breiatelier.

Katrien helpt mee in de winkel als verkoopster en geeft perfect advies bij stoffen-en patroonkeuzes. Ze geeft ook op woensdag en vrijdag de naailes aan gevorderden en verwerkt al onze retouches.

Iris volgt momenteel het zevende jaar mode en werkt bij ons als jobstudente. Ze is de meest gestructureerde persoon die ik ken en doet niets liever dan mijn bolletjes wol per kleur sorteren. Je ziet haar vaak op woensdag of zaterdag als ze helpt in de winkel alsook bij de kinderkampen en knutselnamiddagen.

Charlotte volgt ook het zevende jaar mode en zal een gans schooljaar (retouche)stage doen bij ons op donderdag. Soms zie je haar ook bij de kinderkampen als jobstudente.

Frederica herken je meteen als ze in onze winkel staat aan haar aanstekelijke lach! Ze werkt bij ons via flexijob en biedt vaak hulp bij de naailessen en kinderfeestjes.

Tine is in het dagelijkse leven leerkracht plastische opvoeding en dus knutseljuf in hart en nieren. Bij ons neemt ze de knutselkampen in de zomer voor haar rekening.