Omdat ik koppig ben...

Zot ben ik... zot van de patronen van Nanoö... alleen jammer dat ze vaak gemaakt zijn voor kledij uit niet-rekbare stoffen. En dat ik ook zot ben van rekbare stoffen... tja dat wist je al. Katoen trekt bij mij vaak tegen en zit wat ongemakkelijk. 

Maar ik wilde wel eens de Lillan dress maken. Na wat over en weer gechat met de patroontontwerpster Christina besloot ik het patroon eens te testen in een rekbare stof. Soms heeft mijn koppigheid zijn voordelen.
Als eerste koos ik voor een gebloemde velvet. Een fluwelen stof met lichte glans op en redelijk veel rek. Ik koos voor dezelfde maat die ik normaal zou nemen voor katoen en het uitknippen van de patroondelen ging supervlot.
Ik overlockte eerst de patroondelen en naaide dan alles in elkaar. Voor het rimpelen gebruikte ik framilastic omdat dit net iets mooier werkt dan rijgdraden steken.

22833398-1903452413013108-424137939-o

Bij deze versie werden er echte knoopsgaten gemaakt maar eigenlijk is dat echt niet nodig want ik trek het kleedje gewoon over mijn hoofd. 
In het originele patroon zitten er geen mouwen maar Christina tekende voor de herfst en winter een paar mouwen. Deze kan je op haar website downloaden. Ze passen perfect maar mijn stof is wat dikker dan gewoon katoen en dus moet je na het naaien de oksel redelijk inknippen of zelfs een driehoekje wegknippen. Dan lukt het perfect.

Omdat het patroon me echt beviel maakte ik nog een tweede. In french terry deze keer. Uitdaging 2 dus. En deze keer zonder knoopsgaten.  Ik koos voor een blauwe stof met kleine spikkels en koos voor okergele knoopjes.

22833381-1903451629679853-794629470-o

Ik vind beide versies geslaagd. De french terry is een meer casual versie, de velvet iets chiquer. Welke vind jij de mooiste?

stoffen en fournituren: Framalo
patroon: Lillan dress van Nanöo

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog