Leven op een roze wolk

Mijn dochter is in de 'roze fase'. Alles wat ze kiest moet roze zijn en iedereen die iets 'roze' kiest uit mijn winkel krijgt een boze blik toegesmeten (kwestie van het allemaal voor zichzelf te willen hebben). Voor mijn volgende project koos ze dus resoluut voor roze!
Ik volgde een workshop 'manteltje' bij Mariemieps. Het patroon kwam van Puperita, een madam die heel praktische patronen maakt.

Een manteltje dus maar voor mijn vierjarige rollebol wilde ik geen echte mantelstof gebruiken. Ik wilde een praktische afwasbare stof die ik makkelijk in de wasmachine kon droppen. Dus koos ik voor softshell. Lekker warm met een zacht laagje fleece eraan. In het fuchsiaroze natuurlijk! Als binnenvoering koos Lobke zelf voor roze nicky velours met dots want dat is zoooooooooo zacht!

lobke2

Het patroon heeft zakken, een kap en leuke plooien aan de voor- en achterzijde.

lobke6

Afwerken deed ik met kamsnaps want dan kan Lobke zelf haar jas open- en dichtdoen.
Haar oude jas is geen optie meer. Ze komt alleen nog buiten met haar 'mama-gemaakte'- roze jas!

lobke1lobke4

Ik haakte er ook nog een warme sjaal bij. De kleur kan je wel raden, denk ik...

lobke3

Met dank aan Mariemieps voor de begeleiding tijdens de workshop!

Patroon: Puperita
Stof: fuchsiakleurige softshell en roze nicky velours dots  - Framalo
Kamsnaps - Framalo
Sjaal: Ambiance colour van Scheepjeswol - Framalo

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog