Het mag ook eens gemakkelijk zijn!

Ik ben en blijf een grote fan van het tijdschrift La Maison Victor. De patroon-en werkbeschrijvingen zijn zo overzichtelijk en duidelijk dat zelfs de grootste beginner erin wegwijs geraakt. Deze keer koos ik dan ook een heel gemakkelijk patroon. Simpel maar mooi en vooral erg zomers. Ideale ik-ga-op-reis-outfit.
De Harley-top dus...
Ik maakte twee versies: eentje uit tricot en eentje uit katoen satijn.

img-20150702-153407img-20150630-100704


Bij de versie in tricot werkte ik met het beleg en de boordband uit dezelfde tricot (zoals beschreven in LMV). Het zit lekker gemakkelijk en je hoeft het ook niet te strijken.
De satijn-versie is een meer chiquer exemplaar, bijvoorbeeld voor een (barbeque-)feestje in de zon of een avondje stappen. Deze werkte ik in de hals en aan de armen af met zwarte katoenen biais. Ik zorgde er wel voor dat het biais niet te zien is aan de buitenkant.
img-20150701-222043

Op een uurtje heb je dit zeker afgewerkt! Zin om het ook eens te maken? Er staat een workshop in september gepland!

Stof en fournituren: Petrol bloemetje + Blaadjes by Framalo
Patroon: Harley top uit LMVBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog